<![CDATA[Höpöhännän<br />​tollerit - Blogi]]>Thu, 08 Aug 2019 15:58:21 +0300Weebly<![CDATA[Neljä veljestä]]>Tue, 09 Jul 2019 15:25:39 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/nelja-veljestaSumun pennut syntyi sunnuntaina aamuyöstä. Synnyttämään lähdettiin Tammiston Evidensiaan, kun Sumun supistukset oli kestänyt jo niin pitkään ja pentua ei kuulunut. Minun kantti ei kestänyt enää kotona katsella, kun yöaikaan eläinlääkäriin on matkaa. Nappasin Virpin matkan varrelta kaveriksi ja tunnissa ajeltiin Tammistoon. 

Eläinlääkärissä ensimmäinen pentu oli jo tunnettavissa, mutta eteni kovin hitaasti. Eläinlääkäri sai napattua pennusta kiinni ja avusti sen ulos. Pentu painoi 420g, mun pennuissa ei ole ennen noin isoa syntymäpainoa ollutkaan. Kolme poikaa seurasi hyvin perässä. Sen jälkeen Sumu rauhoittui ja ajattelin, että ei siellä enempää ollutkaan. Koska olimme jääneet eläinlääkäriin synnyttämään, niin tarkistettiin röntgenillä onko sieltä vielä pentuja tulossa. Yksi pentu näkyi ja koska näytti, että se oli jo matkalla, jäimme odottelemaan. Parin tunnin odottelun aikana ei kunnon supistuksia enää tullut ja ultrassa pentu todettiin kuolleeksi. Sumu sai oksitosiinia ja elänlääkärin avustuksella Sumu sai työnnettyä kuolleen pennun ulos. Näytti, että pentu on ollut jo hetken kuolleena eli tuskin oli synnytyksessä kuollut. Tämä viides pentu oli tietysti tyttö ja kyllä harmitti. Onneksi kuitenkin pentu saatiin ulos normaalia kautta ja vältyttiin leikkaukselta.

Nyt meillä on sitten neljä veljestä. Pennut oli syntyessään todella elinvoimaisia ja isoja :D Maitoa riittää porukalle hyvin ja painoa kertyykin hyvä vauhtia. 
]]>
<![CDATA[Pentumasu kasvaa]]>Thu, 06 Jun 2019 04:36:06 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/pentumasu-kasvaaMaanantaina käytiin ultrassa ja siellä niitä pieniä näkyi ainakin kuusi :) Hieman vaikea oli nähdä, joten kovin tarkkaa lukemaa ei saatu. Nyt vaan toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun asti.
]]>
<![CDATA[Kuvia toukokuulta]]>Mon, 27 May 2019 21:00:00 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/kuvia-toukokuultaHommasin vihdoin ja viimein hyvän uuden putken (Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS III USM) ja sitä on tullut nyt hieman testailtua. Täytyy kyllä myöntää, että osaan todella huonosti käyttää tota mun kameraa ja en saa varmasti puoliakaan irti noin hyvästä putkesta. Lisäksi sain säädettyä kameran ihan pieleen, mutta onneksi sain hieman teknistä apua :D Harjoitellaan, harjoitellaan... 
Picture
Sumu söpistelee oman kirsikkapuun alla
Sumulla on odotusta takana nyt 3 viikkoa. Ultraääni on varattuna ensi maanantaille, joten sen jälkeen ollaa hieman viisaampia. Vaikea sanoa onko sillä ollut mitään merkkejä tiineydestä. On se ollut ehkä vähän outo :)
Picture
Noutohommia sävysävyyn
Picture
Sumu Ruotsissa
Picture
Nuutti pönöttää (c) Virpi Laaksonen
Nuutti on asunut meillä nyt reilu 3 kuukautta. Hän on sopeutunut todella hyvin ja on osa meidän porukkaa. Helppo ja hellyyttävä tapaus :) 
Picture
Nuutti noutaa (c) Virpi Laaksonen
]]>
<![CDATA[Kevät-pentue 10 vuotta!]]>Fri, 17 May 2019 08:04:56 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/kevat-pentue-10-vuottaEnsimmäiset Höpöhännät tänään 10 vuotta! Onnea Helmi, Havu, Hilla, Into, Konsti ja Jedi 
Kaksi on jo joukosta poissa, Annille ja Toivolle rapsutuksia pilven reunalle.
Paljon iloja ja niitä surujakin on mahtunut näihin 10 vuoteen 


Kuvien (c) Petra, Jan, Reija, Anna, Anne-Mari ja Niko
]]>
<![CDATA[Pentu unelmia]]>Thu, 09 May 2019 10:03:47 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/may-09th-2019Pentuprojekti pyörähti käyntiin huhtikuun puolen välin jälkeen, kun Sumu aloitti juoksut. Juoksut edistyi hieman hitaasti ja Ruotsiin lähdettiin vasta toukokuun alussa. Izac tavattiin 5. ja 6.5. ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä :D Kaksi helppoa astutusta, joten varsin onnistunut ajoitus. 
Izac oli varsin ihastuttava tapaus ♥ Nyt vain odotellaan...
]]>
<![CDATA[Nuutti muutti taloon]]>Mon, 25 Mar 2019 07:14:40 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/nuutti-muutti-taloon
Meidän lauma sai vahvistusta 5 viikkoa sitten, kun Nuutti muutti meille. Nuutilla oli ollut hieman arvaamatonta käytöstä ja kun perheessä on 1 vuotias lapsi, niin se ei ollut hyvä yhdistelmä. Nuutti on viralliselta nimeltään H. American Cowboy. Ajatuksena oli, että Nuutin kanssa hieman tutustutaan, kun en ollut nähnyt sitä sitten pentuaikojen ja sitten etsin sille uuden kodin. Nuutti on rauhallinen ja omaa yhtä hyvät unenlahjat, kuin Sumu :) Toimintatarmoa kuitenkin löytyy ja tykkää kovasti puuhastelusta. Nuutti kotiutui meille saman tien ja on ollut kyllä varsin helppo tapaus. Voi olla, että en siitä raaski enää luopua ja hän jää meille :) 
]]>
<![CDATA[Tokoa ja rally-tokoa]]>Mon, 25 Feb 2019 07:27:12 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/tokoa-ja-rally-tokoa
Alkuvuodesta otettiin Sumun kanssa kisaspurtti, kun kohta toivottavasti heitetään lomavaihde treeneistä päälle :) Vuosi aloitettiin toko-kokeella. Voittajaa ei ole tullut treenattua, niin ilmoitin oman seuran kisoihin vielä avo-luokkaan. Toko-treeniä ei nimeksikään, mutta ykkönen napsahti silti.

Sitten jatkettiin taas rallyn parissa ja yhtenä viikonloppuna kolme kisaa :D Siltä napattiin toinen valiotulos täydellä 100 pisteellä. Toisesta kisasta oli myös lähellä, mutta...
​Lauantaina oman seuran rally-kisat, mitkä meinasin jo perua. Jostain syystä luulin, että valiotulosten täytyy olla kolmelta eri tuomarilta. Onneksi tarkistin vielä ennen perumista :D Rata oli kiva ja Sumu oli hieno = 96 pistettä ja FI RTVA!! Olipa kiva valioitua oman seuran kisoissa :)

​Sumu on neljäs rally-valio rodussa ja jo toinen Höpöhäntä rally-valio :)
Ilmoitin Zofi-mummon myös kisoihin, kun nurkilla oli. Mummeli oli taas niin tohkeissaan ja hienostihan se meni. Zofi tienasi jo toisen RTK2:sen, kun ensimmäinen on epäviralliselta ajalta :D 

Nyt on mummon kisaura paketissa, vaikka tuohan nämä kiva extraa vanhuksen arkeen <3 Hömpötellään rallya sitten aina välillä. 
]]>
<![CDATA[Vuosi lähenee loppuaan]]>Tue, 27 Nov 2018 10:55:45 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/vuosi-lahenee-loppuaanEi tämä päivitystahti päätä huimaa :D

Loppuvuosi muuttuikin sitten harrastustäyteiseksi pennuntuoksun sijaan. Päästiin Sumun kanssa Villähteen Agility-Urheilijoiden rally-tokon valkkuryhmään. Valmentajana toimii Krista Karhu Koirakoutsista. Treenataan Kristan opissa kerran kuukaudessa ja lisäksi on muutama Mari Mäkelän mentaalivalmennus kerta. Ensimmäinen Kristan treeni oli sunnuntaina ja saatiin ihan hyviä vinkkejä meidän ongelmaliikkeisiin.

Itseä alkaa jo vähän kutkuttelemaan paluu tokon pariin. Jätettiin toko aikalailla tauolle alkuvuodesta ja päätin keskittyä hetken rallyyn. Tauko on tehnyt kyllä hyvää, vaikka paljon samoja asioita sitä rallya ja tokoa treenatessa tehdään. Katsotaan nyt ensin se RTVA, kun eka tulos on jo saatu :D

Zofi-mummonkin palasi eläkkeeltä kisakoiraksi, kun ilmoitin sen oman seuran rallykisoihin. Mummeli oli ihan liekeissä <3 Omat haasteet oli siinä, että Zofi ei enää kuule mitään. Zofilla on onneksi niin herkeämätön kontakti, että eipä se juuri menoa haittaa. Liikkeet on kyllä hieman sinne päin, mutta huihai. Zofi sai 92 pistettä ja sydämiä arvostelupaperin täyteen :D
Vaikka meillä ei pennuntuoksua nyt syksyllä ollutkaan, niin Höpöhännille on pentuja tullut muualle.
Zora (H. American Sunshine) sai 9 pentua Redsox's kenneliin.
Ja pojille... Pablolle (H. American Wonder) 5 pentua Rocmin kenneliin. Oivalle (H. Hulvattoman Huoleton) 8 pentua Sancandy's kenneliin.

​Ja saatiinhan sitä ensimmäinen Höpöhäntä agilityvalio, kun Minni (H. Hulvattoman Hupsu) ja Sirkku viilettivät kotikisoissa nollavoittoon ja samalla pikku-maxien piirinmestareiksi.

Pääsinpä toimittamaan pitkästä aikaa valiolahjuksia :D


Hienoja tuloksia on tullut muutenkin kasvateille. Niistä löytyy juttua Höpöhännän fb-sivulta.

American pentueesta Elvis (H. American Hero) kävi keväällä MH-kuvauksessa. Nyt on American pentueesta 6/9 MH-kuvattu ja olen tosi tyytyväinen ja kiitollinen. MH-kuvauksesta saan äärettömän tärkeää tietoa kasvattieni luonteesta :) Täältä löytyy kaikkien kasvattieni MH-video ja tuloskokooma. Omat piirteet löytyy kyllä jokaisesta pentueesta :)

Itse kävin kouluttautumassa MH-toimihenkilöksi ja nyt olen pätevä toimimaan kuvauksissa työntekijänä :)
]]>
<![CDATA[Peruuntuneet pentusuunnitelmat ja Specialen]]>Mon, 20 Aug 2018 05:39:52 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/peruuntuneet-pentusuunnitelmat-ja-specialenSumun pentusuunnitelmat jouduin perumaan tältä erää, kun Sumu sai ärhäkän vatsapöpön juuri astutuksen aikoihin. Nestehukka veti Sumulta vedon pois ja jouduttiin käymään kaksi kertaa nesteytyksessä. Nyt Sumun olo on jo normalisoitunut. Harmillinen ajoitus, mutta näillä mennään.

Seuraavista juoksuista sitten uusi yritys. Niitä odotellaan sitten ensi keväänä ja toivottavasti saadaan kesäpentuja :)

Elokuun alussa suunnattiin Ruotsiin Tollar Specialeniin. Sumun kanssa osallistuttiin vain näyttelyyn, kun ajattelin keskittyä tollauskokeiden katseluun. Valitettavasti kokeissa oli käynyt melkoinen kato, oliko sitten kuumuus ja sinilevänpelko aiheuttanut peruutuksia. Kovin montaa suoritusta en sitten nähnytkään.

Myy (H. Hulvattoman Hehkuva) starttasi AVO-luokassa. Koe alkoikin tosi hienosti, mutta valitettavasti Myylta loppui usko ison hanhen kohdalla.

Sunnuntaina oli näyttelyn vuoro. Näyttelyyn oli ilmoitettu melkein 300 koiraa. Ruotsin Tollerierkkari on edelleen epävirallinen, mutta taitaa olla koiramäärältään suurin. Tuomarit on toki virallisia, mutta näyttely toimii hieman eritavalla.  Sumun olin ilmoittanut valioluokkaan. Sumu sai laatuarvostelussa HP:n (eli kunniapalkinnon), mutta kehäsihteeri ei ollut sitä itselleen merkinnyt. Sen takia hän oli ajamassa meitä pois kehästä, kun oli kilpailuluokan vuoro. Onneksi HP merkintä oli arvostelussa, minkä hän antoi minulle. Itse en tätä kyllä heti huomannut, vaan hämmentyneenä poistuin kehästä. Onneksi muut meidän tiimistä oli tarkkana ja ängettiin takaisin kehään :D
Sumu siis lopulta voitti koko näyttelyn, huimaa!! Kovasti Sumu sai kehuja varsinkin upeista liikkeistä <3 

Tuomari: Ann Carlström, Ruotsi
"Puhutteleva kokonaisuus. Hienot mittasuhteet. Feminiininen pää, joka voisi olla leveämpi kallo-osastaan. Hieno ilme. Hyvin asettuneet korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvän rungon vahvuus. Sopivasti kulmautunut. Liikkuu hyvin takaa. Erinomaiset sivuliikkeet. Voisi olla parempi turkki. Hyvä asenne."
Parhaan nartun valitsi Börje Johansson. ROP/VSP:n Johansson ja Siv Sandö.
Picture
(c) Tuula Taskinen
Picture
Picture
Sumu kävi elokuun alussa petotestissä. Oli hauska nähdä mitä Sumu tuumaa pedosta. Aika totisesti Sumu sitä lähti karkottamaan :D Ei tartte pelätä, että jättäisi mut metsässä pulaan. Toivottavasti ei tarvitse koskaan livenä törmätä.
]]>
<![CDATA[Kesä]]>Thu, 12 Jul 2018 08:18:16 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/kesaKesällä jaksaa taas harrastaa ja Sumun kanssa ollaankin menty häntä suorana :D 

Toukokuussa Sumu starttasi ensimmäisen kerran agilityssä ja käytiin kahdet kisat. Kepit ei ottanut sujuakseen ja parhaat tulokset oli 5 vp. Muuten Sumu (ja ehkä minäkin) on kehittynyt huimasti talven aikana, vaikka ei nyt kovin totisesti treenatakaan.

Rally-tokossa saatiin voi-luokka pakettiin ja siirryttiin heti mes-luokkaan. Ei meinaa enää minun hermo pitää vaikeammassa luokassa ja on mennyt vähän säheltämiseksi. Ensimmäisestä startista saatiin hyväksytty tulos 73/100p. Toisesta olisi tullut myös hyväksytty tulos 72p., mutta mutta... Olin sitten lähtenyt liian aikaisin käytösruudusta ja sen vuoksi hyl. No, uutta putkeen...

Nome rintamallakin ollaan aktivoitu ja Tollerileirillä treenattiin nome-ryhmässä. Tavoitteena Sumun kanssa oli hyvä rauhallinen mielentila ja siinä tavoitteessa pysyttiin ihan kivasti. Heinäkuun alussa päästiin Reima Ronkaisen treeneihin P-H Nuuskujen kiitoskoulutuksessa. Tehtiin pääasiassa linjaa pellolla ja lisättiin niihin häiriötä. Pellolla oli polven korkuinen heinikko, mikä asetti hieman haasteita. Sumulla on todella hyvin nenä auki ja tehtävät sujui muutenkin mallikkaasti ja hyvässä mielentilassa.
Itekeseen ollaan treenattu aika paljon vesilinjaa. Nome-kokeeseen ei taideta kuitenkaan tänä kesänä uskaltautua...

Kohta onkin vuorossa taas odotettu Tollar Specialen, Ruotsissa. Sumu on ilmoitettu siellä vain näyttelyyn, joten voi itse keskittyä katselemaan tollauskokeilta.
]]>