<![CDATA[Höpöhännän<br />​tollerit - Blogi]]>Mon, 01 Apr 2019 17:22:11 +0300Weebly<![CDATA[Nuutti muutti taloon]]>Mon, 25 Mar 2019 07:14:40 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/nuutti-muutti-taloon
Meidän lauma sai vahvistusta 5 viikkoa sitten, kun Nuutti muutti meille. Nuutilla oli ollut hieman arvaamatonta käytöstä ja kun perheessä on 1 vuotias lapsi, niin se ei ollut hyvä yhdistelmä. Nuutti on viralliselta nimeltään H. American Cowboy. Ajatuksena oli, että Nuutin kanssa hieman tutustutaan, kun en ollut nähnyt sitä sitten pentuaikojen ja sitten etsin sille uuden kodin. Nuutti on rauhallinen ja omaa yhtä hyvät unenlahjat, kuin Sumu :) Toimintatarmoa kuitenkin löytyy ja tykkää kovasti puuhastelusta. Nuutti kotiutui meille saman tien ja on ollut kyllä varsin helppo tapaus. Voi olla, että en siitä raaski enää luopua ja hän jää meille :) 
]]>
<![CDATA[Tokoa ja rally-tokoa]]>Mon, 25 Feb 2019 07:27:12 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/tokoa-ja-rally-tokoa
Alkuvuodesta otettiin Sumun kanssa kisaspurtti, kun kohta toivottavasti heitetään lomavaihde treeneistä päälle :) Vuosi aloitettiin toko-kokeella. Voittajaa ei ole tullut treenattua, niin ilmoitin oman seuran kisoihin vielä avo-luokkaan. Toko-treeniä ei nimeksikään, mutta ykkönen napsahti silti.

Sitten jatkettiin taas rallyn parissa ja yhtenä viikonloppuna kolme kisaa :D Siltä napattiin toinen valiotulos täydellä 100 pisteellä. Toisesta kisasta oli myös lähellä, mutta...
​Lauantaina oman seuran rally-kisat, mitkä meinasin jo perua. Jostain syystä luulin, että valiotulosten täytyy olla kolmelta eri tuomarilta. Onneksi tarkistin vielä ennen perumista :D Rata oli kiva ja Sumu oli hieno = 96 pistettä ja FI RTVA!! Olipa kiva valioitua oman seuran kisoissa :)

​Sumu on neljäs rally-valio rodussa ja jo toinen Höpöhäntä rally-valio :)
Ilmoitin Zofi-mummon myös kisoihin, kun nurkilla oli. Mummeli oli taas niin tohkeissaan ja hienostihan se meni. Zofi tienasi jo toisen RTK2:sen, kun ensimmäinen on epäviralliselta ajalta :D 

Nyt on mummon kisaura paketissa, vaikka tuohan nämä kiva extraa vanhuksen arkeen <3 Hömpötellään rallya sitten aina välillä. 
]]>
<![CDATA[Vuosi lähenee loppuaan]]>Tue, 27 Nov 2018 10:55:45 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/vuosi-lahenee-loppuaanEi tämä päivitystahti päätä huimaa :D

Loppuvuosi muuttuikin sitten harrastustäyteiseksi pennuntuoksun sijaan. Päästiin Sumun kanssa Villähteen Agility-Urheilijoiden rally-tokon valkkuryhmään. Valmentajana toimii Krista Karhu Koirakoutsista. Treenataan Kristan opissa kerran kuukaudessa ja lisäksi on muutama Mari Mäkelän mentaalivalmennus kerta. Ensimmäinen Kristan treeni oli sunnuntaina ja saatiin ihan hyviä vinkkejä meidän ongelmaliikkeisiin.

Itseä alkaa jo vähän kutkuttelemaan paluu tokon pariin. Jätettiin toko aikalailla tauolle alkuvuodesta ja päätin keskittyä hetken rallyyn. Tauko on tehnyt kyllä hyvää, vaikka paljon samoja asioita sitä rallya ja tokoa treenatessa tehdään. Katsotaan nyt ensin se RTVA, kun eka tulos on jo saatu :D

Zofi-mummonkin palasi eläkkeeltä kisakoiraksi, kun ilmoitin sen oman seuran rallykisoihin. Mummeli oli ihan liekeissä <3 Omat haasteet oli siinä, että Zofi ei enää kuule mitään. Zofilla on onneksi niin herkeämätön kontakti, että eipä se juuri menoa haittaa. Liikkeet on kyllä hieman sinne päin, mutta huihai. Zofi sai 92 pistettä ja sydämiä arvostelupaperin täyteen :D
Vaikka meillä ei pennuntuoksua nyt syksyllä ollutkaan, niin Höpöhännille on pentuja tullut muualle.
Zora (H. American Sunshine) sai 9 pentua Redsox's kenneliin.
Ja pojille... Pablolle (H. American Wonder) 5 pentua Rocmin kenneliin. Oivalle (H. Hulvattoman Huoleton) 8 pentua Sancandy's kenneliin.

​Ja saatiinhan sitä ensimmäinen Höpöhäntä agilityvalio, kun Minni (H. Hulvattoman Hupsu) ja Sirkku viilettivät kotikisoissa nollavoittoon ja samalla pikku-maxien piirinmestareiksi.

Pääsinpä toimittamaan pitkästä aikaa valiolahjuksia :D


Hienoja tuloksia on tullut muutenkin kasvateille. Niistä löytyy juttua Höpöhännän fb-sivulta.

American pentueesta Elvis (H. American Hero) kävi keväällä MH-kuvauksessa. Nyt on American pentueesta 6/9 MH-kuvattu ja olen tosi tyytyväinen ja kiitollinen. MH-kuvauksesta saan äärettömän tärkeää tietoa kasvattieni luonteesta :) Täältä löytyy kaikkien kasvattieni MH-video ja tuloskokooma. Omat piirteet löytyy kyllä jokaisesta pentueesta :)

Itse kävin kouluttautumassa MH-toimihenkilöksi ja nyt olen pätevä toimimaan kuvauksissa työntekijänä :)
]]>
<![CDATA[Peruuntuneet pentusuunnitelmat ja Specialen]]>Mon, 20 Aug 2018 05:39:52 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/peruuntuneet-pentusuunnitelmat-ja-specialenSumun pentusuunnitelmat jouduin perumaan tältä erää, kun Sumu sai ärhäkän vatsapöpön juuri astutuksen aikoihin. Nestehukka veti Sumulta vedon pois ja jouduttiin käymään kaksi kertaa nesteytyksessä. Nyt Sumun olo on jo normalisoitunut. Harmillinen ajoitus, mutta näillä mennään.

Seuraavista juoksuista sitten uusi yritys. Niitä odotellaan sitten ensi keväänä ja toivottavasti saadaan kesäpentuja :)

Elokuun alussa suunnattiin Ruotsiin Tollar Specialeniin. Sumun kanssa osallistuttiin vain näyttelyyn, kun ajattelin keskittyä tollauskokeiden katseluun. Valitettavasti kokeissa oli käynyt melkoinen kato, oliko sitten kuumuus ja sinilevänpelko aiheuttanut peruutuksia. Kovin montaa suoritusta en sitten nähnytkään.

Myy (H. Hulvattoman Hehkuva) starttasi AVO-luokassa. Koe alkoikin tosi hienosti, mutta valitettavasti Myylta loppui usko ison hanhen kohdalla.

Sunnuntaina oli näyttelyn vuoro. Näyttelyyn oli ilmoitettu melkein 300 koiraa. Ruotsin Tollerierkkari on edelleen epävirallinen, mutta taitaa olla koiramäärältään suurin. Tuomarit on toki virallisia, mutta näyttely toimii hieman eritavalla.  Sumun olin ilmoittanut valioluokkaan. Sumu sai laatuarvostelussa HP:n (eli kunniapalkinnon), mutta kehäsihteeri ei ollut sitä itselleen merkinnyt. Sen takia hän oli ajamassa meitä pois kehästä, kun oli kilpailuluokan vuoro. Onneksi HP merkintä oli arvostelussa, minkä hän antoi minulle. Itse en tätä kyllä heti huomannut, vaan hämmentyneenä poistuin kehästä. Onneksi muut meidän tiimistä oli tarkkana ja ängettiin takaisin kehään :D
Sumu siis lopulta voitti koko näyttelyn, huimaa!! Kovasti Sumu sai kehuja varsinkin upeista liikkeistä <3 

Tuomari: Ann Carlström, Ruotsi
"Puhutteleva kokonaisuus. Hienot mittasuhteet. Feminiininen pää, joka voisi olla leveämpi kallo-osastaan. Hieno ilme. Hyvin asettuneet korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvän rungon vahvuus. Sopivasti kulmautunut. Liikkuu hyvin takaa. Erinomaiset sivuliikkeet. Voisi olla parempi turkki. Hyvä asenne."
Parhaan nartun valitsi Börje Johansson. ROP/VSP:n Johansson ja Siv Sandö.
Picture
(c) Tuula Taskinen
Picture
Picture
Sumu kävi elokuun alussa petotestissä. Oli hauska nähdä mitä Sumu tuumaa pedosta. Aika totisesti Sumu sitä lähti karkottamaan :D Ei tartte pelätä, että jättäisi mut metsässä pulaan. Toivottavasti ei tarvitse koskaan livenä törmätä.
]]>
<![CDATA[Kesä]]>Thu, 12 Jul 2018 08:18:16 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/kesaKesällä jaksaa taas harrastaa ja Sumun kanssa ollaankin menty häntä suorana :D 

Toukokuussa Sumu starttasi ensimmäisen kerran agilityssä ja käytiin kahdet kisat. Kepit ei ottanut sujuakseen ja parhaat tulokset oli 5 vp. Muuten Sumu (ja ehkä minäkin) on kehittynyt huimasti talven aikana, vaikka ei nyt kovin totisesti treenatakaan.

Rally-tokossa saatiin voi-luokka pakettiin ja siirryttiin heti mes-luokkaan. Ei meinaa enää minun hermo pitää vaikeammassa luokassa ja on mennyt vähän säheltämiseksi. Ensimmäisestä startista saatiin hyväksytty tulos 73/100p. Toisesta olisi tullut myös hyväksytty tulos 72p., mutta mutta... Olin sitten lähtenyt liian aikaisin käytösruudusta ja sen vuoksi hyl. No, uutta putkeen...

Nome rintamallakin ollaan aktivoitu ja Tollerileirillä treenattiin nome-ryhmässä. Tavoitteena Sumun kanssa oli hyvä rauhallinen mielentila ja siinä tavoitteessa pysyttiin ihan kivasti. Heinäkuun alussa päästiin Reima Ronkaisen treeneihin P-H Nuuskujen kiitoskoulutuksessa. Tehtiin pääasiassa linjaa pellolla ja lisättiin niihin häiriötä. Pellolla oli polven korkuinen heinikko, mikä asetti hieman haasteita. Sumulla on todella hyvin nenä auki ja tehtävät sujui muutenkin mallikkaasti ja hyvässä mielentilassa.
Itekeseen ollaan treenattu aika paljon vesilinjaa. Nome-kokeeseen ei taideta kuitenkaan tänä kesänä uskaltautua...

Kohta onkin vuorossa taas odotettu Tollar Specialen, Ruotsissa. Sumu on ilmoitettu siellä vain näyttelyyn, joten voi itse keskittyä katselemaan tollauskokeilta.
]]>
<![CDATA[Norjan reissussa helmikuussa]]>Sun, 01 Apr 2018 17:20:57 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/norjan-reissussa-helmikuussaOlin haaveillut Norjan reissusta Sumun kanssa jo viime vuonna ja silloin olinkin sen Tromssoon ilmoittanut. Reissu jäi kuitenkin silloin tekemättä. Olin Saran kanssa aiemmin ollut Norjassa Bo:ssa, joten uusi reissu sinne kiinnosti. Hyvin pienellä suostuttelulla mukaan saatiin Virpi ja Koda :)

Bo:ssa oli ensimmäinen NORD näyttely ja sinne olikin ilmoittautunut 29 tolleria, joista narttuja oli 20. Valioluokassa narttuja oli kolme. Hieman kyllä jännitti, sen verran kauniita tollereita oli kehään ilmoitettu :) Sumu oli kuitenkin PN1 ja SERTin myötä Sumusta tuli Norjan MVA ja Pohjoismainen MVA. Kun reissukaveri Koda sai myös sen mitä tultiin hakemaan, niin reissuhan oli hieno! Koda ja Sumu nappasi myös tollereiden ihka ensimmäiset NORD SERT:it :D 

Huippu reissu ja mahtavat maisemat! 
Picture
(c) Virpi Laaksonen
Picture
(c) Virpi Laaksonen
Picture
(c) Virpi Laaksonen
Picture
(c) Virpi Laaksonen
]]>
<![CDATA[Muistoissa Sira ♥]]>Sun, 18 Mar 2018 06:32:29 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/muistoissa-sira

​Nyt on kolme viikkoa siitä, kun jouduimme tekemään raskaan päätöksen ja luopumaan Sirasta. 

Siran ansiosta tollerit kolahti täysillä ja parempaa ystävää ja harrastuskaveria en olisi voinut toivoa. 

15 vuoden mahtava matka kuljettiin yhdessä ja paljon hienoja muistoja jäi tästä matkasta!  Ikävä on suuri ♥ 
]]>
<![CDATA[Vuosi loppuu]]>Mon, 18 Dec 2017 12:05:07 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/vuosi-loppuuEi ole tullut tännekään kirjoiteltu Saran poismenon jälkeen. Tämä on ollut raskas vuosi, niin koira, kuin työrintamalla.  Vuodesta jää kyllä hyvin ristiriitaiset fiilikset. 

Alkuvuotta tahditti Saran sairaus ja kesäkuussa joutui tekemään sen raskaan päätöksen :( Heti Saran poismenon jälkeen Siralla todettiin munuaisten vajaatoiminta. Ihme kyllä, Sira on porskuttanut hyvin erikoisruokavalion ja suun kautta annettavan lisänesteytyksen turvin jo puoli vuotta. Kyllähän sitä tietää, ettei sitä aikaa ole enää paljon jäljellä, kun kohta on 15 vuotta mittarissa.

Zofi on voinut hyvin, mutta kuulo alkaa olla mennyttä. Reippaat askeleet yhdistettynä olemattomaan kuuloon ei ole hyvä yhdistelmä.

Sumun kanssa ollaankin sitten touhuttu kaikenlaista. Näyttelyrintamalla on kerätty muutama valiotitteli ja mun suureksi yllätykseksi myös kaksi voittajatitteliä :) Mun näyttelypuudeli :D Harrastusrintamalla vuosi on kulunut lähinnä tokon, rally-tokon ja agilityn ympärillä. Tämä vuosi on ollut noutotreeneissä pohjanoteeraus, ei vaan ole huvittanut :( Ollaan toki vähän treenattu ja riistaa näytetty, että ei hommat unohdu ihan kokonaan. Toivottavasti uusi vuosi toisi nostetta taas tähänkin lajiin!
Sumu aloitti juoksut viikko sitten ja nyt pentusuunnitelmat siirtyvät suosiolla seuraaviin juoksuihin. Tämä loppuvuosi oli töiden kannalta niin mahdoton, että ei vaan ole mahdollisuutta mihinkään lähteä. Asiaa ei auttanut myöskään, että 1v 4kk väli olikin nyt 9 kk :D Jos seuraava väli olisi myös 9 kk, niin syyskuussa olisi sitten seuraavat juoksut :)

Picture
Sumu PMV-17 ja V-17 (c) Suvi Lehto
]]>
<![CDATA[Muistoissa Sara ♥]]>Mon, 19 Jun 2017 10:10:25 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/muistoissa-sara-lt3Torstaina oli se päivä, minkä tuloa olen pelännyt melkein kaksi vuotta :( Lymfooma vei voiton mun pienestä taistelijasta. Elämä ei Saralle kovin hyviä kortteja jakanut, mutta elämäniloa ja elämäntahtoa Saralta ei puuttunut 
Sara oli pirteä loppuun asti, mutta lymfoomamuutokset suussa ei jättänyt muita vaihtoehtoja. Kuva on viimeiseltä uintireissulta ennen eläinlääkäriin menoa. Uimista ja noutamista sydämen kyllyydestä!

Once in the lifetime koira   Ikävä on suuri!
]]>
<![CDATA[Näytelmiä]]>Wed, 07 Jun 2017 08:30:06 GMThttp://hopohannan.fi/blogi/naytelmiaNälkä kasvaa syödessä ja olin Sumun ilmoittanut näyttelyihin Ruotsiin ja Norjaan. Ruotsissa olimme viime viikonloppuna, mutta Norja jää välistä. Sumun karva irtoili tuppoina jo Ruotsissa ja nyt siitä on harjattu viimeisetkin :D Ruotsissa oli kolme KV-näyttelyä ja niistä viimeisestä napsahti se, mitä mentiin hakemaan eli Sumu on nyt myös Ruotsin näyttelyvalio. Suomesta oli muutama muukin samoissa skaboissa ja Suomeen saatiin toinenkin valio :) 
Pirre ja Anna ovat ahkeroineet kevään mejässä ja saivat 2 x AVO1 ja ovat ehtineet käydä jo voittajaluokaakin kokeilemassa. 

Kasvateista Minni (H. Hulvattoman Hupsu) ja Sirkku saivat agilityn SM-nollat kasaan ja heidät nähdään SM-kisoissa ensi viikonloppuna. Huisia!

Peppi (H. Hulvattoman Hassu) on käynyt pari kertaa mejä-kokeessa, molemmista VOI2. Toisella jäljellä oli peura juossut jäljen yli oppaan läheltä ja ne oli Pepistä vastustamattomat tuoksut :) Zora (H. American Sunshine) kävi myös mejä-kokeessa, mutta kokematonta koiraa oli peuran hajut vienyt mennessään. Zora kävi myös kokeilemassa taippareissa. Vesityö oli mennyt hienosti, mutta hakuruudun riistat ei tällä kertaa kiinnostanut.

Into (H. Kevät-Into) kävi pitkästä aikaa toko-kokeessa ja tuloksena EVL2/239p. Ykkönenkään ei ollut kaukana :)

Kevät-pentue saavutti 17.5. veteraani-iän <3 Helmi on ehtinyt jo käydä korkkaamassa vetskukehät se viimeinen sertin kiilto silmissä :D Vielä ei ole tärpännyt, mutta peukut on pystyssä!
Pablo (H. American Wonder) kävi myös metsästämässä sitä viimeistä sertiä helatorstaina, mutta vara-serti tällä kertaa. Pablolla on kuitenkin aika vakuuttava suora, neljä näyttelyä ja 2 x serti ja 2 x vara-serti :D

]]>